بازی Cyberpunk 2077 دارای جهانی بسیار وسیع و خیره کننده است و از این نظر انتظار میرود که یکی از بزرگترین عناوین سالهای اخیر باشد. در این مقاله میخواهیم با مراجعه به منبع الهام این بازی یعنی بازیهای رومیزی Cyberpunk، به بررسی تمام نکاتی که لازم است در مورد پدیدهی Braindance بدانید بپردازیم. با زیپ فا همراه باشید.
جهان بازی Cyberpunk 2077 با الهام از بازی نقش آفرینی رومیزی Cyberpunk که دارای چهار نسخه متفاوت است ساخته شده. بازی رومیزی Cyberpunk داستانهای شگفت انگیزی را در خود دارد که با شخصیتهای به یاد ماندنیاش، جهانی وسیع و سرشار از روایات و داستانهای مختلف را به شما معرفی میکند و شما میتوانید ساعتهای بسیاری برای گذار در این جهان گسترده وقت بگذارید. اکنون اما شرکت CD Projekt RED، با انتشار بازی Cyberpunk 2077 ارتباط ما با این جهان و جزئیات ماجراهای آنرا حتی عمیقتر از قبل خواهد کرد. خصوصا که در حال حاضر آقای Mike Pondsmith، طراح بازیهای رومیزی نقش آفرینی و خالق سری بازیهای رومیزی Cyberpunk، به صورت مستقیم با این شرکت در روند ساخت بازی Cyberpunk 2077 و به عنوان مشاور همکاری میکند.
تیم نویسندگان ما در مدت زمان نزدیک به انتشار بازی Cyberpunk 2077، زمان زیادی را صرف نوشتن مطالب مختلفی در مورد شخصیتها، کشمکشهایی که بین سازمانهای بازی وجود دارد و خود شهر Night City، ابرشهری که وقایع بازی در آن اتفاق میافتد، میکند. اما در این مقاله، ما قصد داریم تا در مورد یکی از ویژهترین و جالبترین عناصری که در جهان بازی Cyberpunk وجود دارد صحبت کنیم. چیزی که در ادامهی این مقاله بررسی خواهیم کرد، Braindance نام دارد.

هرچند ممکن است که Braindance لزوما از بخشهای اساسی بازی Cyberpunk نباشد (خصوصا در مقایسه با دیگر ویژگیهای داستانی اصلی بازی) و برای پی بردن به میزان اهمیت آن باید تا زمان انتشار بازی صبر کنیم؛ اما همچنان لازم میبینیم که در مورد آن صحبت کنیم. پیش از شروع به بررسی نقش این موضوع در بازی Cyberpunk 2077، باید ابتدا به یک پرسش ساده که احتمالا برای همه کسانی که برای اولین بار با دنیای Cyberpunk مواجه میشوند پیش آمده است پاسخ دهیم. Braindanceدقیقا چیست؟
پاسخ کوتاه و بسیار خلاصهی این سوال این است که Braindancing درواقع نوع دیگری از Netrunning است. هرچند اگر وارد جزئیات شویم، این پاسخ از لحاظ فنی کاملا هم درست نیست. اساساً Braindancing، نوعی گردش مجازی درون خاطرات، احساسات و روح روان است که یکجا جمع شدهاند. در پدیدهی Netrunnig، شخصی که اصطلاحا به او Netrunner گفته میشود، در یک فضای بصری که به نوعی یک واقعیت مجازی است به گردش میپردازد. تفاوت Netrunning و Braindancing در این است که در Netrunning این جهان مجازی در فضای شبکه یا به اصطلاحِ بازی Net (فضایی مشابه با دوران اولیه اینترنت) انجام میشود، اما در Braindancing این گردش در افکار و خاطرات ضبط شده انجام میشود.
شاید بپرسید که آیا Braindancing به این معنی نیست که بتوانیم فیلمها و ویدیوهایی را در داخل سرمان ببینیم؟ پاسخ این سوال منفی است. درواقع Braindancing بسیار فراتر از صرفا مشاهدهی یک فیلم در ذهن است. شخص انجام دهندهی Braindancing نه تنها اتفاقات ضبط شده را تماشا میکند، بلکه به نوعی تمام آن اتفاقات را خودش در همان زمان و همان جا تجربه میکند. چرا که فرد درحال تجربهی Braindancing، تمام احساساتی که هنگام افتادنِ اتفاقاتِ ثبت شده، به شخصی که خاطرهی او ضبط میشود دست داده بود را احساس میکند. حتی تمام افکار فردی که خاطرهی او ضبط شده به ذهن شخص در حال Braindancing که در حال گذار در این خاطرات است خطور میکند.
طبیعتاً اکنون میتوانید تصور کنید که پدیدهای مانند Braindancing میتواند تا چه میزان کاربردی باشد. و خب در جهان Cyberpunk هم این پدیده کاربردهای بسیار زیادی دارد. در درنیای بازی Cyberpunk، طراحی قابلیت Braindance برای اولین بار از سال 2007 شروع شد. در ابتدا از این قابلیت برای بازگرداندن جنایتکاران و مجرمان و به نوعی اصلاح آنها استفاده میشد. این برنامه روندی بسیار طولانی را برای رسیدن به مرحلهی عمل و تایید کاربرد آن طی کرد. اما زمانی که بالاخره استفاده از آن تایید شد، نتایج آن جالب به نظر آمدند.
جنایتکارانی که به عنوان جامعه ستیز شناخته شده بودند، تحت پدیدهی Braindancing، مجبور به تجربهی دوبارهی کارهایی مشابه به جنایاتی که خودشان انجام دادند میشدند. در واقع آنها انجام این جنایات را بارها و پشت سر هم و به طور خشونت باری تجربه میکردند. هرچند که محیط و نوع انجام این کار میتوانست کاملا با جرم واقعی فرد متفاوت باشد. با انجام این روند، معمولا افراد تحت آزمایش با زوایای ترسناک و منزجر کنندهی کار خود مواجه میشدند و بیشتر آنها این شانس را داشتند که از جنایات خود پشیمان شده و وارد یک زندگی عادی شوند.

از آنجایی که در دنیای Cyberpunk (یا هر دنیای پیشرفتهی دیگری که محوریت سایبرپانک دارند)، مردم همواره به دنبال راهی برای فروش و درامد زایی از هر وسیلهای هستند، طبیعتا برای Braindancing هم کاربردهای مختلفی پیدا شد تا تبدیل به یک پدیدهی تجاری شود. قابلیت Braindancing علاوه بر اصلاح مجرمان، پس از مدتی برای کارهایی مانند روان درمانی و آموزش افراد نظامی هم استفاده شد. اما احتمالاً میتوانید حدس بزنید که قابلیت Braindancing، بعدها به یکی از بزرگترین و گستردهترین ابزارهای سرگرمی بشر هم تبدیل شد و جای تکنولوژی های قدیمی و کهنهای مانند تماشای فیلم و تلویزیون را گرفت.
با این قابلیت مردم میتوانستند صحنههای یک فیلم حادثهای را عمیقتر از همیشه تجربه کنند، یا توانایی این را پیدا میکردند که یک روز از زندگی شخصی مشهور را به جای او زندگی کنند. قابلیت Braindancing با سرعت وحشتناکی به شهرت و محبوبیت در بین مردم و مخاطبین رسید. به طوری که معضلی به نام Braindance addiction یا اعتیاد به Braindance بخش زیادی از شهر Night City و خصوصاً افراد فقیرتر آن را درگیر خود کرد. این افراد برای فرار از زندگی عادی خودشان که آمیخته با سختیهای مختلف بود، ترجیح میدادند که بیشتر زمان خود را صرف تجربهی زندگی به عنوان یک ستارهی معروف با یک زندگی مجلل و اشرافی از طریق قابلیت Braindancing کنند.
مشخص است که روند ضبط یک Braindance با ضبط یک فیلم سینمایی بسیار متفاوت است. مخاطبین Braindance انتظار یک داستان مشخص توأم با بداهه را دارند. یعنی در این تجربه ها دیگر فیلم برداری سکانسهای متداول به صورت چند باره با سناریو و دیالوگهای مختلف نقشی ندارند. در این نوع جدید از سرگرمی، به بازیگران یک نمای کلی از داستان به همراه ویژگیهای اصلی آن گفته میشود و بازیگران این آزادی را دارند تا باقی اتفاقات و جزئیات داستان را به شیوهی خودشان و به صورت بداهه پر کنند. در نهایت تجربه Braindance تعادل بینظیری بین وجود سناریو برای یک داستان و وجود اتفاقات بداهه ایجاد میکند که برای مخاطب بسیار ارزشمند و رضایت بخش است.
در نهایت اما، افراد بسیاری هم در دنیای Cyberpunk هستند که راههای تاریکتر و نه چندان جالبی برای استفاده از قابلیت Braindance یافته اند. تراشههای Braindance به صورت انبوه تولید میشوند و Braindancing به صنعت بزرگی در دنیا تبدیل شده است. تراشههایی که به صورت انبود تولید میشوند کاربردهای عمومی و معمولی دارند؛ اما علاوه بر آنها، تراشههای غیر قانونیای هم وجود دارند. برخی از این تراشهها در راستای تفریحات و سرگرمیهای غیر معمولتری استفاده میشوند. اما برخی دیگر کاربردهای بسیار تاریکتر و خطرناکتری دارند.
برای نمونه، تجربهی مرگ یک نفر از طریق قابلیت Braindancing، میتواند آثار روحی بسیار بدی بر شخص بیننده بگذارد. هرچند که در تجربهی Braindance شخص بیننده درد فیزیکی را حس نمیکند، اما تجربهی ناگهانی تمام احساسات و افکار یک فرد در حال مرگ، میتواند ضربهی روحی شدیدی به فرد بیننده وارد کند. این تجربه حتی گاهی ممکن است منجر به ایست قلبی و مرگ خود بیننده شود. همچنین Braindance میتواند برای تغییر شخصیت افراد، از طریق پیشنهادهای ناخودآگاه شود. تراشههایی از این قبیل که برای اهداف غیر قانونی استفاده میشوند در بازار سیاه فروخته میشوند.

ما این را میدانیم که پدیدهی Braindancing در دنیای بازی Cyberpunk 2077 وجود خواهد داشت و شرکت CD Projekt RED حتی بخشهایی از آن را در عمل به ما نشان داده است. این را هم میدانیم که این قابلیت بخشی از جریان بازی و گیمپلی آن خواهد بود. به این صورت که شخصیت شما خاطرات و تجربههای ضبط شده را مشاهده و لمس خواهد کرد. به طور مثال از این امکان میتوان برای بررسی صحنهی جرم و بازسازی رویدادهای اساسی استفاده کرد. در پس همهی اینها، میتوان به نکات و جزئیات مخفیای که اطلاعات حیاتی جدیدی را برای بازیکن آشکار میکنند پی برد. به عبارت دیگر و به عنوان نزدیک ترین مثال، قابلیت Braindancing میتواند مانند نوع گسترده تری از قابلیت crime scene investigation که در بازی Batman: Arkham Origins وجود دارد باشد.
این که Braindancing تا چه میزان در روند بازی نقش دارد و نقش آن در داستان بازی چقدر مهم است، تا زمان انتشار بازی Cyberpunk 2077 همچنان مشخص نیست. اما یک چیز کاملا واضح است و آن اینکه با توجه به داستان و جهانی که شرکت CD Projekt RED برای ساخت بازی Cyberpunk 2077 با آن سروکار دارد، کارهای واقعاً جالبی هستند که میتوان با موضوع Braindancing انجام داد. این قابلیت میتواند نقش بسیار مهم و حیاتیای در بازی ایفا کند؛ یا ممکن است که یک موضوع کاملا حاشیهای باشد. همچنین احتمال دارد که تنها در برخی از مراحل بازی به صورت محدود به کار برده شود. باید منتظر بمانیم تا ببینیم که شرکت CD Projekt RED برای این موضوع در بازی Cyberpunk 2077 چه تصمیمی خواهد گرفت.
بازی Cyberpunk 2077 در تاریخ 9 دسامبر (بیستم آذر) برای پلتفرم های رایانهی شخصی، کنسول پلی استیشن 4، کنسول پلی استیشن 5، کنسول ایکس باکس وان، کنسول ایکس باکس سری ایکس و کنسول ایکس باکس سری اس عرضه خواهد شد. قابلیت پیشخرید نسخهی دیجیتالی این بازی از طریق فروشگاههای استیم، GOG، پلی استیشن و ایکس باکس وجود دارد. شما میتوانید جدیدترین مطالب نوشته شده در مورد این بازی را در وبسایت زیپفا مطالعه کنید.
منبع: GamingBolt